zaterdag 21 maart 2015

Ik droom

Wij droomden de voorbije week ook tijdens onze turnlessen.  
Tijdens een tikspel slopen we dichterbij, om iets vreemd gade te slaan.  Wie ligt daar onder het lakentje?

Wiere wiere waar, Wie is daar?
Bim Bam Boom, is het een nachtmerrie of een droom? 

Snel weglopen van 'Nachtmerrietje' dus! Anders verandert onze droom in een heuse nachtmerrie! 

Gelukkig is er in een volgend tikspel ook een dromenvanger. De dromenvanger tracht zoveel mogelijk 'slechte' dromen te vangen. Wie getikt is blijkt een slechte droom te zijn,  en moet aan de dromenvanger (hoepel) blijven hangen. De 'slechte dromen', helpen dromenvanger nu om andere kleuters te tikken. Spannend hoor! In een tweede turnles kwam Bibi met iets heel bijzonder.  Zij droomde van iets héél speciaal. Geen nachtdroom, maar een wensdroom. 
'Weet je waar ik van droom hé juf, ik zou graag eens de BAAS zijn! De mama's en papa's en juffen en meesters zijn de baas maar nooit kindjes!"
Wat blonken de oogjes van de kleuters toen ze te horen kregen dat ze vandaag voor één keer 'de baas' mochten zijn in de turnles. Een grote droom van blijkbaar héél wat kleuters! ;)

'Wiere warre woom, weet je wat ik droom? 
Wiere warre waas vandaag ben ik de baas!'

Ze konden zelf aan de slag met het aanwezige materiaal, mochten kiezen met wat, wie en waar ze speelden. Héél wat kleuters kwamen ook zelfstandig tot tikspelletjes die we in de turnles soms spelen.  Fascinerend om te zien, en ook héél leerrijk voor de kleuters zelf! Afspraken maken, keuzes maken, delen, leiding geven, beurt afwachten... een heleboel mooie leerkansen! 

Velen vonden het natuurlijk heel spijtig dat het 'baasje spelen' niet voor altijd kan blijven duren. 'Juf ik ga veel eten, en groot worden zoals mama en papa,  en dan word ik ook wel eens een échte baas! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten